Facebook: Hack’lendik dedi – 50 milyon kullanıcı Riskli

29 Eylül 2018
1751
Bakıldı
Bu yazıyı derecelendirin!
[Total: 0 Average: 0]

Facebook’un Kurucu’su Mark Zuckerberg Yaklaşık 6 saat önce Facebook hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklama’da Facebook’un bir takım açıklarından bahsetti ve bu güvenlik açığı sebebi ile Milyonlarca kullanıcının etkilendiğini belirtti.

Söz konusu güvenlik ihlalinin, Facebook’un yabancı ülke seçimlerine, yanlış bilgi akışı, nefret söylemleri ve veri gizliliği ihlalleri ile müdahale ettiği iddialarına karşı mücadele ettiği bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

Facebook, yaşanan güvenlik ihlalinin, kullanıcıların kendi profillerinin, diğer kullancılar tarafından nasıl göründüğünü görmelerini sağlayan, “başkasının gözünden gör” özelliği üzerinden gerçekleştirildiği açıklandı.

Facebook’un kurucusunun yapmış olduğu açıklama

https://www.facebook.com/zuck

Kısa not :

Açıklamada, “25 Eylül Salı günü öğleden sonra, mühendislik ekibimiz yaklaşık 50 milyon hesabı etkileyen bir güvenlik sorunu keşfetti. Bunu inanılmaz derecede ciddiye alıyoruz ve herkesin neler olduğunu ve insanların güvenliğini korumak için aldığımız acil eylemi bildirmesini istedik” denildi.

Tespit ettiğimiz önemli bir güvenlik sorunu hakkında sizi güncellemek istiyorum. Dün gece sorunu düzelttik ve etkilenen kişiler için önlem alıyoruz. Hala araştırıyoruz ama zaten bulduğumuz şeyi paylaşmak istiyorum:

Salı günü, bir saldırganın, Facebook ‘ ta yaklaşık 50 milyon kişinin hesaplarına giriş yapmasına olanak sağlayacak erişim jetonu çalmak için teknik bir açığı istismar ettiğini keşfettik.

Bu hesapların kötüye kullanılıp olduğunu henüz bilmiyoruz ama buna bakmaya devam ediyoruz ve daha fazla bilgi alırken güncelleme yapacağız.

Bu konuya hitap etmek için zaten bir kaç adım aldık:

1. bu saldırganın veya herhangi birinin ek erişim jetonu çalmak önlemek için güvenlik açığını düzelttik. Ve etkilenen 50 milyon kişinin hesapları için erişim jeton geçersiz kıldık – çıkış için neden oldu. Bu insanlar tekrar hesaplarına erişmek için tekrar giriş yapmak zorunda kalacak. Ayrıca bu kişilere haber kaynağı ‘ nda tekrar giriş yaparken neler olduğu hakkında bir mesaj da bildireceğiz.

2. ihtiyati tedbir olarak, sorunu tamir etmiş olsak da, bunu tam olarak araştırıp başka güvenlik sorunu olmadığına emin olana kadar güvenlik açığı olan özelliği geçici olarak alaşağı ediyoruz. Özellik “Görünüm” olarak adlandırılan ve kendi profilinin diğer insanlara nasıl ki görmek için bir gizlilik aracıdır.

3. Ek ihtiyati tedbir olarak, savunmasız olduğunu beri manzarayı özellik olarak kullanan herkesi de giriş. Bu, hesaplarına tekrar giriş yapmak için 40 milyon kişi veya daha fazlası gerekecektir. Şu anda bu hesapların ifşa edildiğini gösteren hiçbir kanıtımız yok ama bu adımı önlem olarak alıyoruz.

Hesapları ele geçirmek veya dünya çevresinde bilgi çalmak isteyen insanlardan sürekli saldırılar ile karşı karşıya kaldık. Bunu bulduğumuz için mutluyum, zayıflığı düzelttim ve risk altında olabilecek hesapları güvene aldık, gerçek şu ki, bunun olmasını önlemek için yeni araçlar geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Şifrenizi unuttunuz veya giriş yaparken sorun yaşıyorsanız, yardım merkezi aracılığıyla hesabınıza erişebilirsiniz.

Aşağıda Guy ‘ın post’ ta daha fazla detay var ve soruşturmamız devam ederken bilgi edinebileceğiniz bağlantı

Facebook güvenliği güncel bilgi

Ayrıca Şu Konuya’da göz atabilirsiniz. : Mark Zuckerberg’in Facebook hesabı pazar günü canlı yayında hack’lenecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir