2020 – 2021 Yılı En iyi Tv Tavsiyeleri LG – Samsung – Vestel vb

7 Ağustos 2018
2020 Yılı En iyi Tv Tavsiyeleri Samsung Lg Philips
45465
Bakıldı

2021 yılı en iyi tv araştırması içerisindeyseniz Bit tv Tavsiyesi için bazı hususları göz önünde bulundurmalısınız Özellikle konuda vereceğimiz çok önemli teknik kavramlara dikkat etmelisiniz

Puan
Bu yazıyı derecelendirin!
[Total: 19 Average: 4.3]

2021 yılı içerisinde evinize en iyi yeni bir televizyon almayı düşünüyorsanız öncelikle Tv’ler hakkında iyi bir bilgi birikiminizin olması gerekmektedir. Aksi Halde alacağınız Tv’deki eksik bir özellik bazı sorunları beraberinde getirebilir.

En iyi Tv yi nasıl seçerim sorusu ile başlayabiliriz.

NOT : Tv Almadan önce Adroid Tv ip tv Konusunu araştırmanızı öneririm. Çok yakında bu konu hakkında inşallah bir makale yayınlayacağım.

Hangi TV’yi Almalıyım? TV Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir TV alacaksanız belli başlı hususlara dikkat etmelisiniz. Özellikle aşağıda vereceğimiz çok önemli teknik kavramlara dikkat etmelisiniz.

Her şey de olduğu gibi TV alırken de öncelikle TV için ayıracağınız bütçeyi belirlemelisiniz. Alacağınız TV’nin hem fiyatı hemde bu fiyata vereceği performansı uzun yıllar arızasız çalışması çok önemlidir.

Unutmayın!!! Piyasada 500 TL‘ye de TV alabilirsiniz 100.000 TL‘ye de. Bu sebeple önce bütçenizi belirlemeli sonra bu bütçeye uygun bir TV almalısınız.

TV için ayıracağınız bütçeyi belirledikten sonra sıra TV alırken bilinmesi gereken teknik kavramları öğrenmeye geldi sıra

TV Alacakların Bilmesi Gereken Teknik Kavramlar

1-Smart TV=Akıllı TV Nedir?

Artık TV’ler internete bağlanabiliyor, video, müzik, oyun oynatabiliyor, görüntülü sohbet etme ve sosyal medya uygulamalarına erişme imkanı sunabiliyor. İşte tüm bu hizmetleri sunan TV’lere Smart TV, yani Akıllı TV adı veriliyor.

2- Panel Tipi

TV panelleri LCD TV ve Plazma TV olmak üzere 2’ye ayrılır.

Plazma TV’ler içerisindeki gazın ışıması ile LCD TV’ler ise likit kristal ile görüntüyü iletirler. Şuanda en popüler olan teknoloji LCD TV’lerdir.LCD’ler de IPS ve VA paneller olarak iki çeşitte üretilirler. IPS paneller daha geniş izleme açısı sunarken VA paneller daha iyi siyah kalitesi sunarlar. Bazı forum ve şikayet sitelerinde Panel konusu çok tartışılsa da  pratikte (gerçek yaşamda) kullanıcıları çok ilgilendiren bir durum değildir.

3- LCD TV’ler Kaç Çeşittir?

LCD TV’ler, LED, OLED ve QLED olmak üzere 3‘e ayrılır.

a) LED TV Nedir?

Bugün piyasada oldukça fazla olan LED TV’ler, tüm piksellerinin arka ışıklandırmayla aydınlatıldığı LED’lerden meydana gelir. Oldukça parlak ve canlı görüntü sağlamları rağmen izleme açıları OLED’lere göre daha azdır.

b) OLED TV Nedir?

İlk kez 2013’de LG’nin sunduğu, OLED TV ile LED TV arasındaki en temel fark OLED TV’lerde her pikselin kendisini aydınlamasıdır.  Bu pikseller görüntüyü tamamen kapatıp mutlak siyah gösterebilir. Böylece OLED TV’ler yüksek kontrast (karşıtlık) oranı ve izleme açısına sahip olsalar da OLED TV’ler, LED TV’ler kadar parlak değildir.

OLED TV’ler  büyük yenileme hızlarına (120 Hz ) sahip değildir. Fakat görüntü kalitesi konusunda şimdilik en iyi görüntüyü OLED TV’ler veriyor diyebiliriz. 

c) QLED TV Nedir?

İlk kez 2017’de Samsung’un sunduğu QLED TV’ler  ise daha geniş bir renk yelpazesine sahip. Yüksek parlaklığa sahip olmamalarına rağmen henüz OLED TV’ler kadar iyi bir siyah performansına sahip değildirler.

d) QLED mi OLED TV mi Almalıyım?

OLED TV’ler QLED’e göre daha hafif, daha ince olup daha az güç tüketirler. Ayrıca resim kalitesi QLED’e göre biraz daha iyidir. QLED TV’ler ise gündüz kullanımında yada aydınlık ortamda daha iyi performans gösteriyorlar. Yani kullancı tercihine kalan bir durum diyebiliriz.

4-Hertz Nedir?

Hertz ekran yenileme hızı anlamına gelen ve saniye başına düşen görüntü sayısını ifade eden en dikkat çekici kavramdır. Ayrıca görüntünün saniyede ekrandaki yinelenme sayısı da diyebiliriz. Ekran Yenileme Hızı (Hz) arttıkça, daha keskin ve net bir görüntü izlenir. Bu yüzden Hertz oldukça önemli bir kavramdır.

Ancak Hertz‘de dikkat edilecek en önemli husus panelin yazan yenileme hızı (Hz) değil, gerçek yenileme hızı olmalıdır. Gerçek Hertz oranları yükseldikçe titreme ve bulanık gösterme azalır ve net bir görüntü sağlanır.

Oyun Severler Dikkat!!!

TV’de oyun oynamayı sevenler TV’nin Hertz’ine dikkat etmelidir. En az 50 FPS‘lik performans ve TV görüntüsünde kırılma yaşanmaması, akıcılığın devamı için  “Gerçek Yenileme Hızı” yüksek modeller yani 100 Hz ve üzeri TV ya da monitörü tercih edilmelidir. Bu durum oyun performansı açısından oldukça önemlidir.

5-Piksel Nedir?

Görüntünün en küçük birimine Piksel denir. Kare şeklinde ve yüz binlerce hatta milyonlarca Piksel yan yana gelerek görüntüyü oluşturur.

HD kalitesini belirleyen en önemli detaylardan birisi Piksel‘dir. Bu yüzden her HD görüntü kalitesine sahip LED TV aynı kalitede değildir. TV’lerde HD görüntü Piksel sayısına göre sınıflara ayrılır.

a) HD READY: 1366 x 768 Piksel,

b) FULL HD TV: 1920 x 1080  Piksel,

c) ULTRA HD (4K) TV: 3840 x 2160 Piksel.

6-Çözünürlük Nedir?

Görüntüyü oluşturan ekrandaki piksel sayısına çözünürlük denir. Yani yatay ve dikeyde kaç adet piksel varsa onun adetine Çözünürlük adı verilir. Örn: 800 x 600 çözünürlük=1400 adet piksel)

7- Piksel ve Çözünürlük Neden Önemli?

Piksel ve Çözünürlük aslında görüntü kalitesini oluşturan ana unsurlar olup bir ekranın ne kadar parlak, canlı veya keskin bir görüntüye sahip olduğunu belirlerler.

Artık 3840 x 2160 Piksele sahip ULTRA HD (4K) OLED TV’ler daha fazla detay ve berraklık sağladığı için 1366 x 768 piksele sahip HD READY veya 1920 x 1080 piksele sahip FULL HD TV’leri en iyi tv tavsiyeleri listemizde sunmuyoruz.

Ayrıca bir de Upscaling özelliğini kısaca anlatalım. Upscaling, daha düşük çözünürlüğe sahip (Full HD, HD, SD, VGA, SVGA, XGA vs. ) sinyalleri görüntüleyebilmek için upscaling özelliği şarttır. Çoğu TV’de bulunduğu için endişe edecek bir durum yoktur.

8- HD Ready Nedir?

HD Ready logosu taşıyan televizyonlar 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip oldukları için Full HD TV’lere nazaran daha az görüntü kalitesine sahiptirler. Artık HD Ready çözünürlüğe sahip TV’leri almanızı tavsiye etmiyoruz.

9- Full HD Nedir ?

Yüksek Çözünürlüklü Yayın anlamına gelen Full High Definition yani Full HD TV’ler ise;1920 x 1080 Piksel‘e sahiptir. HD Ready çözünürlüğe sahip TV’lerden daha net görüntüye sahip olsalar da ULTRA HD (4K) TV’lerden daha az net görüntüye sahiptirler.

10- UHD/4K TV Nedir?

Ultra Yüksek Çözünürlüklü Yayın anlamına gelen “Ultra High Definition-UHD” ise 4K TV’lerde kullanılan bir terimdir. 4K TV’lerde 3840×2160 piksel bulunduğu için 4K olarak adlandırılırlar. FHD TV’ler dikey çizgideki piksellerden oluşurken 4K UHD TV’ler ise yatay çizgideki piksellerden oluştuğu için 4K TV’lerin görüntü kalitesi daha yüksektir. Alacağınız TV kesinlikle en az LED yoksa da OLED panele sahip bir UHD/ 4K TV olmalıdır.

11- Neden OLED TV Almalıyım?

Normal LED TV’lerde tüm pikseller arka ışıklandırmayla aydınlatılır. Ancak OLED TV’lerde ise  her piksel sadece kendisini aydınlatır. OLED TV’ler 2013 yılında ilk defa LG tarafından sunulan OLED TV’ler görüntü kalitesi açısından iyi bir performans sergilerler.

Ayrıca OLED TV’ler piksel aydınlatması özelliği ile seçili pikselleri tamamen kapatıp mutlak siyah gösterebilirler. 4K OLED TV’ler 120 Hz yenileme hızına sahip ancak biraz pahalı. Ancak eğer bütçeniz uygunsa şimdilik TV’de çok iyi bir görüntü kalitesi için biz 3840 x 2160 Piksele sahip ULTRA HD (4K) OLED TV almanızıtavsiye ediyoruz.Yok bütçeniz uygun değilse diğer saydığımız özellikleri iyi olan bir LED TV almalısınız.

4K TV Yayını Yok ki, 4K TV’ye Ne Gerek Var!

Çevrenizde sıklıkla duyduğunuz bu türden sözlere iyi bir TV alacakların itibar etmemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Şuan bile TRT 4K, LİG TV 4K, Kablolu 4K TV varken yakın gelecekte nasıl bir TV dönüşümünün gerçekleşeceğini anlamak çok zor değil.

Bu yüzden “4K TV Yayını yok ki 4K TV’ye ne gerek var” gibi sözlere kulak asmayın.  5K TV’lerin satışta olduğu, 8K TV’lerin piyasaya sunulduğu, Katlanabilir TV’lerin çıktığı ve 12K çözünürlüklü TV’lerin tartışıldığı bir dönemde bu sözleri önemsemeyin.

Bu yüzden şimdilik bütçeniz uygunsa mutlaka UHD (4K) OLED TV alın.

12- HDR Nedir? Bit/Renk Derinliği Nedir?

HDR (High Dynamic Range), Yüksek Dinamik Aralığı anlamına gelen yeni bir teknolojidir. HDR özelliğine sahip TV’ler daha fazla parlaklık ve kontrast içerdikleri için daha canlı ve gerçek bir görüntü sağlarlar.

HDR özelliği TV’lerde HDR10, Dolby Vision ve Hybrid Log Gamma (HLG) olmak üzere 3 sınıfta sunuluyor. HDR TV’lerden tam olarak faydalanabilmek için özel HDR içerikler (video,oyun,resim) kullanılmalıdır. Piyasada şuanda Netflix, Amazon, Playstation 4 ve Xbox One gibi platformlar HDR içerikler sunsa da henüz HDR içerik çok fazla bulunmamakta.

Bit Derinliği ise; her yayıncının görüntüde sunabileceği maksimum ton sayısıdır.

Renk Derinliği ise; piksel başına düşen, renk bilgisine bit denir. Her “1” bit artışı, iki kat renk sayısı sunar. Özetle; daha fazla bit daha fazla renklilik, canlılık ve derinlik sunar.

8 bit TV paneller 256 Piksel ve 16.78 Milyon Toplam Renkten oluşurken 10 bit paneller 1024 Piksel ve1.07 Milyar Toplam Renkten 12 bit paneller ise; 4095 Piksel ve 68.68 Milyar Toplam Renkten oluşur.

Fakat şuanda 10 ya da 12 bit TV yayını yok ve bu özelliği kullanmak içinde panele uygun görüntü oynatılması gerekmektedir.

13- Ekran Boyutu

TV’lerde ekran büyüdükçe fiyatta arttığı için size en uygun ekran boyutunu belirlemelisiniz. Bunun için temel kriter, oturduğunuz yerin TV’yi yerleştireceğiniz yere olan mesafesidir. Kısaca ekran boyutu büyüdükçe TV’ye olan mesafeyi arttırmanız, küçüldükçe azaltmanız doğru bir tercih olacaktır.

TV boyutu belirlerken kabaca aşağıdaki önerilen aralıklara göre TV alabilirsiniz.

TV’de Ekran Boyutu Seçimi için Önerilen Aralıklar

  • 26 inç 1,0 – 2,0 metre
  • 30 inç 1,2 – 2,3 metre
  • 34 inç 1,3 – 2,6 metre
  • 42 inç 1,6 – 3,2 metre
  • 46 inç 1,8 – 3,5 metre
  • 50 inç 1,9 – 3,8 metre
  • 55 inç 2,1 – 3,9 metre
  • 60 inç 2,3 – 4,6 metre
  • 65 inç 2,5 – 5,0 metre

14- 3 Boyut-3D

Eğer 3 boyutlu film seyretmeyi seviyorsanız alacağınız TV’de mutlaka 3 Boyut-3D olmalı. Ancak biz alacağınız TV’de 3D olması gerektiğini düşünsek de 3D özelliği fiyatları yaklaşık 500 -1000 TL arasında artırıyor. Ayrıca bazı TV modellerinin 2D görüntüleri 3D’ye, 3D’yi de 2D’ye dönüştürebildiğini de unutmayın.

3D Gözlük

3D’li bir TV alacaksanız 3D gözlükte almalısınız. 3D gözlükler ise aktif ve pasif olmak üzere ikiye ayrılıyor. Aktif 3D gözlükler daha fazla derinlik ve seyir zevki sunarken pasif gözlüklere göre ağır, pahalı ve baş ağrısına sebep olabilirler. Pasif 3D gözlükler ise daha ucuz ve hafifken daha az derinlik ve seyir zevki sunarlar. Bazı TV üreticileri genelde pasif gözlükleri ürünle beraber ücretsiz verirken bazıları ise özellikle akitif gözlükleri ilave ücretle satmaktadırlar.

15- Kanal Geçiş Hızı

Kanal geçiş hızı, TV’deki işlemci hızı, uydu alıcısının kapasitesine içindeki işlemciye göre değişebilir. Eğer Kanal Geçiş Hızı yüksek bir TV istiyorsanız diyorsanız,  şimdilik 4 çekirdekli iyi bir işlemci ve hızlı bir dahili uydu alıcıya sahip TV almanızı öneririz.

16- Ses

TV’de ses kalitesi için TV’nin Subwoofer‘a sahip olması, hoparlör sayısına (2.1 veya 3.1 gibi) ve  yüksek ses çıkış gücüne (Watt) dikkat etmelisiniz.

17- HEVC Codec Nedir?

HEVC Codec özelliği ise H.265/HEVC (4K/60p) simgesi ile 4K TV’lerde kullanılır. Bu kodek sayesinde Tv’de hem ses hem de 4K görüntü oynatılır. Bu kodeğe sahip olmayan ürünlerde  sadece ses duyulur görüntü gelmez. Yeni çıkan TV’lerde standart olarak bu kodek bulunuyor ancak tabi ki Full HD TV’lerde yok. Bu yüzden 4K video izlemek için mutlaka bu kodek olmalı.Yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus bazı TV modellerinde yalnızca uydu ya da yalnızca video için H.265/HEVC kodekinin bulunuyor olması. Siz Tv alırken her ikisine sahip bir TV almalısınız.

Hangi TV markasını almalıyım?

TV modellerini genel olarak Giriş, Orta, Üst ve Extreme Segment olarak 4’e ayırmak mümkün. Bu segmentler ise fiyat-performans dengesi, malzeme kalitesi, ekran boyutu ve enerji tüketimine göre belirlenir.

Peki en iyi Tv hangisi derseniz Sony diyenler olabilir ama Samsung ve LG’yi de yabana atamayız. Piyasada sunulan TV’lerden genel olarak Sony, Samsung, LG ve Philips firmalarının TV’lerinin diğerlerinden üstün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Sony ve Toshiba‘nın ürünlerinin bir miktar daha pahalı olduğunu görüyoruz. Bu yüzden LG, Samsung ve Philips  fiyat-performans dengesini yakalamış markalar.

* Tv kalitesinde marka önemli ama şimdilik en yüksek görüntü kalitesi için 4K UHD OLED TV almanızı öneriyoruz.

*Yorumlarla fikrimizi almadan TV almayın!!!

En İyi TV Tavsiyeleri 2019

1-LG: WebOS

webOS’lu en iyi LG TV’ler:LG 49UF770V,LG 55EG920V,LG 65EF950V,LG 65UF950,LG 55EG960V

Lg Webos en iyi tv tavsiyesi 2018
Lg Webos en iyi tv tavsiyesi

2- Samsung KS9500 serisi

65 inç: Samsung UE65KS9500 | 78 inç: Samsung UE75KS9500 | 88 inç: Samsung UE88KS9500

3-LG OLEDE6 serisi

55-inç: LG OLED55E6 | 65 inç: LG OLED65E6

4-Sony Bravia KD-75XE9005

5-Samsung KS7000 serisi

49 inç: Samsung UE49KS7000 | 55 inç: Samsung UE55KS7000 | 60 inç: Samsung UE60KS7000

6-LG OLEDB6 Serisi

55 inç: LG OLED55B6V | 65 inç: LG OLED65B6V

7-Sony XD9305 serisi

55-inç: Sony KD-55XD9305 | 65 inç: Sony KD-65XD9305

8-Philips 65PUS7601

Philips 4K TV’nin PUS serisi oldukça ekonomik ve iyi bir seçenek.

9-Sony: Android TV

Android TV’li en iyi Sony TV’ler: Sony KD-65XD9305,Sony KD-55XD9305,Sony KD-65S8505C,Sony KD-49X8307C,Sony KD-65X8505C

10-Samsung: Smart Hub ve Tizen OS

Tizen OS’lu en iyi Samsung TV’ler: Samsung UE55KS9000,Samsung UE65JU6000K,Samsung UE48JS8500,Samsung UE48JU7500TSamsung UE48JU7000T

11-TCL, Sharp, Hisense, Haier: Roku TV

Roku TV ise aslında bir TV markasından ziyade bir TV platformu. Haier, Hisense, Insignia, Sharp ve TCL TV modellerinde sunuluyor.  3.000 kanal desteğiyle rakiplerinden öne çıkan ve giderek popüler olan bir teknoloji.  Roku TV’li en iyi iki TV: TCL Roku TV, 4K TCL Roku TV

Yukarıdaki Makale’nin arge çalışması Mobildonanim ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. Ekibin araştırma ve bulguları neticesinde bir bütün haline gelen bu bilgiler için ilgili ekibe teşekkür ederim.
Alıntı yapılan Makale ile ilgili ayrıntılara aşağıdaki url’den ulaşabilirsiniz.

https://www.mobildonanim.com/hangi-tvyi-almaliyim-en-iyi-tv-tavsiyeleri/

_________________________________________________________________________

GÜNCEL TV ÖNERİLERİ 2019 – 2020

Firmalara sunduğum danışmanlık hizmetinin yoğun olması sebebi ile sorularınıza geç yanıt vermekteyim. Bazı sorulara yanıt vermemiş olabilirim. Bu durumun takipçilerim tarafından hoş karşılanmayacağının bilincinde olarak sizler için güncel fiyat aralıklarında güncel işletim sistemleri ile performansı yüksek Tvleri sıralamak istedim.
Aşağıdaki yeni tv öneri listeden bütçenize uygun tv’yi tercih edebilirsiniz.

55 inch 4.250 ₺ – 6.000 ₺ arası Tv Önerileri

  • Philips 55PUS7504 Ultra HD (4K) TV (55PUS7504/62)
  • Samsung 55Q60R Ultra HD (4K) TV (QE55Q60RAT)
  • Philips 55PUS7304 Ultra HD (4K) TV (55PUS7304/12)

55 inc 3.750 ₺ – 4.500 ₺ arası TV Önerileri

  • Samsung 55RU7100 Ultra HD (4K) TV (UE55RU7100U)
  • Philips 55PUS7303 Ultra HD (4K) TV (55PUS7303/12/62)
  • Samsung 55NU7100 Ultra HD (4K) TV (UE55NU7100UXTK)
  • Toshiba 55V6863DAT Ultra HD (4K) TV
  • LG 55UM7450PLA Ultra HD (4K)
  • LG 55UK6100PLB Ultra HD (4K) TV
  • LG 55UM7100PLB Ultra HD (4K) TV
  • Philips 55PUS6703 Ultra HD (4K) TV (55PUS6703/12)

50 inc 3.750 ₺ – 4.500 ₺ arası TV Önerileri

  • Philips 50PUS6704 Ultra HD (4K) TV (50PUS6704/62)
  • Samsung 50RU7400 Ultra HD (4K) TV (UE50RU7400U)
  • Philips 50PUS7303 Ultra HD (4K) TV (50PUS7303/12/62)
  • Samsung 50RU7105 Ultra HD (4K) TV (UE50RU7105U)

49 inc 3.750 ₺ – 4.500 ₺ arası TV Önerileri

  • Samsung 49NU7500 Ultra HD (4K) TV (UE49NU7500UXTK)
  • Samsung 49RU7300 Ultra HD (4K) TV (UE49RU7300U)
  • Samsung 49NU7300 Ultra HD (4K) TV (UE49NU7300U) Curved

Yukarıda belirtmiş olduğum tv ler hakkında detaylı bilgi için yorum yazabilir yada mail atabilirsiniz. Yorumunuza cevap alamadıysanız yorumunuzu tekrarlamanız akabinde sorunlarınıza yanıt vermekten mutluluk duyarım.

4.3 23 votes
Makale Değerlendirmesi

Tüm Yorumları

Subscribe
Bildir
guest
898 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ömer faruk
ömer faruk
7 Aralık 2021 13:58

Merhaba Kutay Bey,

Benim bütçem 25 bin civarı.
65 inç bir TV almayı düşünüyorum salonum için. QLED mi OLED mi yoksa farklı bir TV mi önerirsiniz? Modelleri paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Mehmet
Mehmet
9 Mayıs 2021 14:13

Öncelikle merhabalar Kutay Bey,
5000-6000 TL bandında 50 inç bir smart 4K TV almayı planlıyorum ama çok kararsız kaldım. TV çoğunlukla film, dizi izlemek (Netflix, YouTube, Spotify, Amazon Prime) ve bilgisayarımı bağlayayıp işlerimi bazen ondan yapacağım. Bazı TVleri inceledim, bunlar

Samsung 50QT60
Samsung 50TU8500
LG 50NANO796 veya 816 

Siz bu TV’lerden hangisini önerirsiniz? Yada bu bantta önerebileceğiniz 50 inç TV hangisi olurdu? Teşekkür ederim. İyi Çalışmalar. 

Fırat
Fırat
1 Nisan 2021 15:33

Merhaba Kutay Bey. Benim bütçem 6.000 civarında. Wifi, Netflix, Youtube özelliğini kullanabileceğim 55-60 inç arası hangi tv leri önerirsiniz?

Selman
Selman
8 Mart 2021 12:07

Merhaba kutay bey
maç izlemek ve pc oyunu oynamak için tv odaklı bi oda kuracağım. Olabildiğince büyük bi tv istiyorum. LG 70un70706 hoş duruyor. Araştırmadan almak istemedim öneriniz ne olurdu. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler.

Mehmet Doğan
Mehmet Doğan
28 Ocak 2021 13:39

Kutay Bey Merhaba,

5000-6000 TL civarında bir bütçem var ve odanın büyüklüğünden dolayı 50 inç bir 4K Smart TV bakıyorum. TV’yi daha çok Netflix, Youtube, Wifi şeklinde kullanacağım. Bir kaç TV arasında kaldım. Bunlar,
SAMSUNG QE 50Q60T
SAMSUNG 50TU8500
LG 50NANO796
Siz bu TV’lerden hangisini daha çok önerirsiniz? Yada
Başka modellerden bu üç model yerine daha iyi olabilecek öneriniz de olursa da çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.

Evren
Evren
9 Ocak 2021 19:38

Kutay bey merhaba, Philips 75pus7354 mü yoksa sony 75xh8096 mı tercih edersiniz.

Erdi
Erdi
25 Aralık 2020 17:44

Merhaba Kutay bey,
Degerlendirmeleriniz icin cok tesekkurler, tum cevaplarinizi okudum. 4,500 TL’ye kadar 43″-55″ arasi bir TV bakiyorum. Kendim LG43UN74006LB 43″ modelini dusunuyordum. Yorumlarinizda LG’nin isletim sistemi icin elestiriniz var ve Philips modeli one cikiyor yalniz kullanicilardan “kanal geçiş hızı baya yavaş” gibi bir elestiri var, onceden kendimde Philips kullaniyordum, ayni tecrubeye sahibim. Birde bu markalarda ve bu butcede 49-50″ te cok secenek bulamadim. Genellikle modeller 43″te yogunlasmis. Ne onerirsiniz?
Philips 43PUS7505
Samsung 43TU8500
Samsung 43TU8000
Samsung 43TU7000
LG43UN74006LB
PHILIPS 43PUS7805 
LG 49UM7100 
Philips 50PUS7505 
Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.

Erdi
Erdi
26 Aralık 2020 03:19
Reply to  Kutay

Cok tesekkur ederim. Philips 50PUS7805 ile Samsung 50TU7000 arasindan birini sececegim. Tekrar tesekkurler,
iyi gunler dilerim

Ahmet
Ahmet
25 Aralık 2020 10:51

Merhabalar, LG49NANO816
LG50NANO796
Philips50pus8505 bu ürünler arasında çok ciddi anlamda arada kaldım. Değerleri vaktinizi ayırıp cevap verirseniz sevinirim. Fp anlamında önereceğiniz Tv önerisi de alabilirim. Hoşça kalın..

Ahmet
Ahmet
25 Aralık 2020 19:22
Reply to  Kutay

Değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. LGSK8100PLA benim de çok beğendiğim bir tv ama 2018 üretim olduğu için kapalı kutu pek yok, bunların dışında Lg markasından öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Orhan POLAT
Orhan POLAT
5 Aralık 2020 15:53

Merhaba Kutay bey, 50-55” ekran aralığında tv bakıyoruz. Bütçemiz en fazla 7000lira. Sony 55XG8096 modeli hakkında düşünceleriniz nelerdir? Başka önerebileceğiniz modeller nelerdir?

Orhan POLAT
Orhan POLAT
5 Aralık 2020 20:05
Reply to  Kutay

Önerileriniz için öncelikle teşekkürler. Philips 50PUS8505 e bakmıştım daha önce fakat panelde açıklık ve ekran içerisinde toz şikayetlerine rastladım. Bir de kanal geçişleri çok yavaş deniliyor. Bu konularda ne düşünüyorsunuz?

Last edited 2 yıl önce by Orhan POLAT
Talha
Talha
2 Aralık 2020 19:11

Merhaba Kutay Bey, 43” 4k smart tv almak istiyorum. Önceliğim samsung veya lg tvler. bütçem max 4000 tl.. samsung 43ru7400, lg43un7100, samsung 43tu7000 modelleri arasında kaldım karar veremiyorum sizin öneriniz nedir acaba..

Talha
Talha
3 Aralık 2020 12:16
Reply to  Kutay

Peki samsung 43ru7400 hakkında bilgi verebilir misiniz, önerir misiniz? Teşekkürler

Derya
Derya
30 Kasım 2020 09:18

merhaba kutay bey . Öncelikle sorulan sorulara yardımcı olma titizliginiz için teşekkür ederim..
Tv benim hayatımın merkezi değil ama ben agirlikli film izlemek istiyorum (Netflix, youtube vs..). Ama sinir kirizi geçirmeden. Internet kalitemizde iyi denebilir. Boyutumuz 43 inç civarında olmalı (odamın boyutları buna uygun) . Fiyat limiti koymuyorum, sadece gerçekten keyifle film izlemek istiyorum. Tavsiyeleriniz icin Şimdiden çok tesekkurler

Burçin
Burçin
27 Kasım 2020 21:06

Merhabalar kutay bey yardımcı olursanız svinirim salonum için bir tv alacağım int hızından menü geçişlerinden memnun kalacagım 4500 geçmyecek bir model önerirseniz sevinirim

Burçin
Burçin
28 Kasım 2020 22:55
Reply to  Kutay

109 yada daha üzeri olabilir

Yusuf Mert
Yusuf Mert
26 Kasım 2020 20:16

Kutay bey iyi akşamlar değerli fikirlerinize ihtiyacım var bende philips 65 pus8505 ile samsung 65tu8500 arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim

Burak
Burak
5 Aralık 2020 00:56
Reply to  Yusuf Mert

Yusuf Bey merhabalar, ben de bu iki model arasında kaldım. Siz tercihinizi hangi yönde yaptınız? Yaptıysanız neyi göz önünde bulundurdunuz? Belki bana faydası olur diye soruyorum.

Hasan Konak
Hasan Konak
26 Kasım 2020 20:03

Kutay bey merhaba. 6000₺ civarı bütçem var. 55″-60″ arası televizyon öneriniz nedir. Şimdiden teşekkürler ederim.

Hasan Konak
Hasan Konak
27 Kasım 2020 22:10
Reply to  Kutay

Vakit ayırdığınız için teşekkürler ederim

Alp
Alp
26 Kasım 2020 19:46

Kutay bey merhaba, paylasimlariniz icin tesekkur ederim philips65pus7805 ile philips58pus8505 arasinda kaldim , iki televizyon arasinda cok fark varmidir veya bir oneriniz var mi 55-65 inc arasi butcem 7 bin lira civari
iyi calismalar

Kerem
Kerem
25 Kasım 2020 12:27

İyi günler Kutay bey şu üç model arasından sizce hangisini tercih etmeliyim,sadece Sony diğerlerinden %10 daha pahalı.
PHILIPS 75PUS7354/12 75 Zoll UHD 4K Android Smart TV
SONY KD-75XH8096 (2020) 75 Zoll 4K UHD Smart Android TV
LG ELECTRONICS 75NANO796NF (2020) 75 Zoll 4K Smart NanoCell TV
şimdiden teşekkürler.

Last edited 2 yıl önce by Kerem
Kerem
Kerem
27 Kasım 2020 23:36
Reply to  Kutay

Yanıtınız için çok teşekkür ederim ama benim asıl öğrenmek istediğim bütçe konusunda çok sınırlı değilim siz olsanız 75″ civarında hangi televizyonu alırdınız amacım sadece internet üzerinden izlemek ve oyun konsolu (netflix,PS) şimdiden çok teşekkürler.

Oğuzhan
Oğuzhan
22 Kasım 2020 10:31

Merhaba Kutay Bey,

Bir üst sorudaki Yusuf Bey’e yakın bir soru olacak aslında.

Samsung 43TU7000
Philips 43PUS7805

Modelleri arasında kaldım ve fiyatları neredeyse aynı. Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum. Bunların keza 50” olanları da fiyat olarak aynı.

Epey sitesinden özelliklere bakıyorum ama orada da her özellik her zaman yazılmayabiliyor.

Tercih sebeplerim arasında amblight ın bir önemi yok.

Samsung da crystal denen özellik ne kadar avantaj onu da bilmiyorum.

Başka markalardan bu iki model yerine daha iyi olabilecek öneriniz de olursa da çok memnun olurum.

(bütçemiz maksimum 5000 TL)

Şimdiden çok teşekkürler

Oğuzhan
Oğuzhan
22 Kasım 2020 15:03
Reply to  Kutay

Yanıtınız için çok teşekkürler Kutay Bey

Yusuf
Yusuf
15 Kasım 2020 22:08

Merhaba Kutay bey benim bütçem 3500 4000 tl WiFi, netfilx den, youtu.be den film izlemek istiyorum 47..50 inç arası hangi tv önerebilirsiniz teşekkür ederim.

1 5 6 7
898
0
Would love your thoughts, please comment.x