ON EST TOUS PARIS Virüslü Mail’e dikkat

21 Temmuz 2016
1824
Bakıldı
Bu yazıyı derecelendirin!
[Total: 0 Average: 0]

Paris Saldırısından sonra yayılan ve 15 Temmuz 2016 Darbe gerişimi sonrasında Kişisel bilgileri ve Bilgisayarların yönetimini ellerine geçirebilmeleri için içerisinde Keyloger bulunan On Est Tous Paris Adlı virüs Küresel güce bağlı internet uzmanları tarafından mail olarak yayılmaya başlamıştır.

HEPİMİZ PARİS anlamına gelen bu mail’deki virüs siz link’e tıkladığınız an bilgisayarınıza bulaşmaktadır.

Kişisel bilgileri çalmaya yönelik yoğun olarak gönderilen “ON EST TOUS PARIS” başlıklı bir e-posta alabilirsiniz.

Bu iletide, üstünde “On est tous Paris” yazısı bulunan ve sizi üstünü tıklamaya çağıran bir doğum bileziğini kolunda taşıyan bebek fotoğrafı görülüyor.

Bu ileti, bilgisayarınızın denetimini uzaktan yapabilen ve bütün verilerinizle şifrelerinizi ele geçirebilen bir virüs taşımakta olduğuna dair şüpheler var, en kötü ihtimalle bir malware veya hoax olma ihtimali mevcuttur.

Bu tarz bir mail gelirse açmadan silmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında önemli bir durum olmasa da dikkatli olmakta yarar var. Yanlız gönderiliş ve içerdiği kelimelerle önemli birşey olmayacağını düşündüğüm, viral olmuş bir durum bence.

Kaynaklar:

– http://www.lemonde.fr/pixels/article/2015/11/18/on-est-tous-paris-une-alerte-au-virus-infondee-pour-l-instant_4812508_4408996.html

– http://www.franceinfo.fr/emission/france-info-numerique/2015-2016/est-tous-paris-retour-d-un-hoax-bien-connu-16-11-2015-22-10

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir