ID2020 ve ortakları Aşılar için Dijital kimlik Programı Başlatmış

25 Mart 2020
1748
Bakıldı

Dünya’da Korona virüsü engelleyecek Aşılar için Corona virüsle Bağlantısı olduğu idda edilen ID2020 Ortakları Dijital Kimlik Programını başlatmış

Bu yazıyı derecelendirin!
[Total: 0 Average: 0]

Son 3 yıldır adını sık sık duyduğum Rockefeller Vakfı, Microsoft, Gavi vb Kuruluşların Ortak planı olan ID2020 yani id2020.org’un asıl amacı Dünya Genelinde Kimliksiz insanlara Dijital kimlik sağlamakmış.

ID2020 Ortakları Bangladeş Hükümeti ile Dijital Kimlik Anlaşması

2019 Eylül Ayında Bir Paylaşım platformunda bu konu ile ilgili bir haber okumuştum. Başlıkta şu geçiyordu. “ID2020 ve Ortakları aşılarla Dijital Kimlik sağlamak için Program Başlattı”
Konunun başlangıcında ise şu cümleler yer alıyordu.
ID2020 Alliance Bangladeş Hükümeti, aşı ittifak ile işbirliği içinde, New York’ta yıllık zirvesinde yeni bir dijital kimlik programını başlattı Gavi ve Bengladeş hükümeti yeni ortakları ile insani yardım çalışmalarına başladılar. Dijital kimlik, bir kişinin kayıt defterinde saklandığı bilgisayarlı bir kayıttır. Bu durumda, kimin aşılandığını takip etmek için kullanılır.

İd2020 Projesi nedir? Dijital Kimlik Tüm Dünya’da kullanılabilir

Gavi CEO’su Seth Berkley, kimliği olmayan çocukların ve ergenlerin yüzde 89’unun örgütün aktif olduğu ülkelerde yaşadığını söyledi. “Bu programın sadece Bangladeş’te değil, aynı zamanda Gavi’ye uygun ülkeler arasında çoğaltma yapabileceğimiz ve kimlik boşluğunu kapatmak için uygun bir yol sağlayabileceğimiz potansiyel etkisi konusunda hevesliyiz” diyor.

Dijital Kimlik ile Aşıların Arasındaki bağ nedir?

Bahsettikleri olay kısaca şu olabilir Anladığım kadarı ile aktarmak istiyorum : Eğer herhangi bir vaka virüs vb. bir hastalık yayılır ise; ( Şuan olan Corona gibi ) Bu Dijital kimlikler sayesinde kimlere aşı yapıldığını anlamak adına kullanılacak. Virüsün yayılmasını engellemeye yönelik tedbirlerde alınabilmesi için Dijital Kimliğe ihtiyaç duyulmaktaymış.

Bu yılın başlarında Gavi, NEC ve Simprints arasında gelişmekte olan ülkelerde aşı kapsamını iyileştirmek için biyometri kullanmak için bir ortaklık kurulduğunu belirtmişler.

ID2020 Ortakları MyPAss adını verdikleri bir uygulama tanıttılar

Austin Şehri, ID2020 ve diğer bazı ortaklar, evsiz insanlarla ve evsiz insanları kendi kimlik verileriyle güçlendirmek için MyPass adlı blok zinciri etkin bir dijital kimlik platformu geliştirmek için onlarla etkileşime giren servis sağlayıcılarla birlikte çalıştıklarını belirttiler.

Burada araştırmalarım neticesinde edindiğim bilgileri ve Corona virüs ile Dijital Kimliklerin bağlantılarını buraya aktarmak isterim fakat Makale yayınlandıktan sonra bu yazıda düzeltme yapmamı isteyeceklerdir,

Eğer onların benimsetmeye çalıştıkları konunun dışına çıkacak olur isem ve onların deyimi ile Komplo teorisi üretirsem muhtemelen web site sahibine uyarı gelecektir.

Korona Virüs Aşısını Açıklayacak Şirketin Adını Yazabilirim dedi

Açıkca söylemem gerekirse planlar çok önceden yapılmış.
Herşey düşünülmüş ve İnsanlar bir şekilde planlanan kurgulara adapte edilmeye çalışılıyor. Kısaca Şunu söylemeliyim. Önce Dijital Kimlik, Daha Sonra Dijital sistemlere bağlanan adı kimlik olarak geçen çiplerle veri toplama, Alınan verilerden sonra diğer evreler başlar. Muhtemelen Her bireye bir koltuk verirler ve kimlik sahibi herkesi koltuğa bağımlı kılarlar. Daha sonra planlandığı gibi insan nufüsü azaltılır.
Çünkü Artık robot çağı gelmiş demektir.
İnsan beynini robotlara yerleştirme planları tıkır tıkır işler
Kısaca belirtmek gerekir ise insanlık Yapay zeka’ya teslim edilir.
Asıl gerçek şu’ki Teknoloji çok ileride Toplum geride.

Bu Planları yapanlar yani ID2020 Ortakları tarafından Çipli Dijital Kimliğin şuan yaşadığımız Dijital Çağ’da gerekli olduğu belirtiliyor ve ID2020 Ekibi son 3 yıldır gerçekleştirdiği Toplantılarla katkı sağlamayı hedefleyenlerin sayısını bir hayli yükseltmiş vaziyette.

Kararlar her geçen gün daha’da ciddileşiyor ki zaten artık geri dönüşü olmayan bir evreyi başlattıkları aşikar,
Şuan yaşadığımız zaman dilimi bunun göstergesidir.

Dijital Kimliği Önce Evsiz ve Kimliksizler için Kullanacaklar

ID2020 Ortakları Dijital Kimlik Projesinde belirlenen hedefleri destekleyecek haberler oluşturmaya ve servis etmeye devam ediyorlar.
Programın yani Dijital Kimliğin Dünya’daki Kimliksiz insanların kimlik kullanabilmesi ve Ulusal Ülkeler’de yaşadığı sıkıntıları ID2020 ortakları ile çözüme kavuşturabileceği yönünde haberlerde kaynaklara ve verilere rastlayabilirsiniz.

Şuana kadar yapılan toplantılar’da ve söyleşilerde belirtilenler bu şekilde. Biz Evsiz ve kimliksiz insanların Daha iyi şartlar altında yaşamalarını sağlamak adına Dijital Kimlik projesini oluşturduk ve destekliyoruz şeklinde bir çok ifadeye ulaşırsınız.

id2020.org sitesinde tam olarak net olmamakla birlikte çelişkili bir çok ifade kullanılmıştır. ID2020 ittifakına yönelik kendilerini tanımladıkları 10 başlık altında Manifesto mevcut bu verilere sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Bu konu hakkında daha önce bir makale yayınlamıştım fakat bazı nedenlerden dolayı makaleyi yayınlattırdığım siteler yayınladığım yazıları ya değiştirdiler yada kaldırdılar.

İnternet’de acaba bu Teoriler hakkında deliller ve veriler paylaşanlar varmı diye dolaşırken Abdullah Çiftçi’ye rastladım kendiside bu konular hakkında ciddi araştırmalar gerçekleştirmiş Kendisininde bu konuyla ilgili bir kaç video’sunu izledim. Sizde izleyebilirsiniz.

Bir sonraki yazımda Korona virüs ve ID2020 Dijital Kimlik Projesinin Bağlantılarından söz edeceğim. ID2020 Ortaklarının oluşturduğu Dijital Kimlik Projesi neleri değiştirir nelerin önünü açar bu konuya değineceğim.

Bir not daha düşmek istiyorum.
Yıllar önce kendi kitaplarında sitelerinde Twitter hesaplarında Okurlarına Dijital Dünya’ya hazır olun çağrısı yapan bazı kimseler nedense şimdi halka telaş yapmayın çağrısı yapıyor. Bir anda neden böyle bir telkinde bulunmalarıda düşündürücü açıkcası.
Bunuda yakın’da yeni konuda açıklayacağım.

Sağlıklı Beslenin Sağlıklı Düşünün Sağlıklı Kararlar alın

Sağlıklı Günler dilerim.

Tanık

Not : Yukarıdaki yazı daha sonra ismini açıklayacağını belirten X kişi tarafından iletilmiştir. Mail adresi ve iletişim bilgileri mevcuttur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir