Whatsapp’tan yeni özellik | para transferi |

16 Ağustos 2017
1772
Bakıldı
Bu yazıyı derecelendirin!
[Total: 0 Average: 0]

Nakit tükenirse ve arkadaşlarınızdan para istemek için hızlı ve kolay bir yola ihtiyacınız varsa ne yaparsınız? İşte sizin için iyi bir haber. Messenger ile Facebook’un ücretsiz para transferi özelliğinin duyurulmasından sonra, sosyal paylaşım şirketi, sohbet servisi WhatsApp’da benzer bir işlev getirmeye karar verdi.

 

Whatsapp geçtiğimiz günlerde duyurduğu para transferi özelliğini test etmeye başladı. Yakın zaman’da Whatsapp üzerinden tüm whatsapp kullanıcıları para transferi gerçekleştirebilecek.

Kullanıcılar, Birleşik Ödeme Arayüzü isimli mobil ödeme sisteminde tanımlanmış banka hesapları arasında para transferi yapabilecek

Transfer için kullanıcıların ‘Whatsapp Ödemeler’ başlığı altındaki şartnamede ‘Gizlilik Politikası’ ve ‘Koşullar’ sekmesindeki talimatları kabul ettiklerini onaylamaları gerekecek .

2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan Whatsapp’ın günlük 1 milyar aktif kulancısı var. Uygulama üzerinden günde 55 milyar mesaj ve 4 buçuk milyar fotoğraf paylaşılıyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp önümüzdeki süreçte kullanıcıların birbirlerine para transferi yapmalarına imkan sağlayan özellik üzerinde çalışıyor.

Para transferinde yeni dönem başlayacak mı? Popüler mesajlaşma uygulaması platformu daha da ilgi çekici kılabilmek adına yeni güncellemelerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde fotoğraf filtreleri özelliği için düğmeye basan firmanın hedefinde bu sefer para transferi var.

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, önümüzdeki süreçte kullanıcıların birbirlerine para transferi yapmalarına imkan sağlayan özelliğini kullanıma sunabilir.

Zira WhatsApp söz konusu özelliği test etmeye başlamış durumda.

WhatsApp’ın bu özelliği ile kullanıcıların bu platform üzerinden arkadaşlarına para transferi yapmalarına olanak sağlanacağı belirtiliyor.

Eksen Bankası, Hindistan’ın en büyük üçüncü özel bankası, Facebook, WhatsApp, Twitter gibi uygulamalar veya e-posta veya SMS yoluyla anlık para transferinin kolaylığını getirmeye karar verdi.

Bu, bankadan Ping Pay hizmeti yardımıyla mümkün oluyor ve HDFC Bank ve ICICI Bank’ın rakiplerine karşı meydan okuyor. Axis Bank’ın perakende bankacılığı grup yöneticisi Rajiv Anand şunları söyledi:

“Gönderebileceğiniz ve para isteyebileceğiniz tek uygulama budur. Para transferi anında gerçekleşirken, diğer platformlarda bir gün 30 dakikalık bir bekleme süresi var. “

Bu arkadaş-arası para transferi, NPCI’nin Acil Ödeme Hizmeti (IMPS) vasıtasıyla gerçekleşir ve şu an kullanıcılar 50.000 TL kadar gönderebilir. Bu hizmeti kullanarak arkadaşlarına günlük para transferleri yapabilirsin

WhatsApp için bu Ping Pay hizmeti nasıl çalışır?

Parayı göndermek için, tutarı gireceksiniz ve alıcıyla paylaşacağınız gizli bir kod belirleyeceksiniz. Artık “Gönder” düğmesine basmanızın ardından para, alıcı tarafından WhatsApp veya diğer platformlarda bir mesajla birlikte aktarılır ve anında alınır.

Alıcı, parayı 15 gün içinde kendi bankasına devretmeli ve bunu yapmadığı takdirde para size geri aktarılacaktır.

Bu günlerde şirketlerin akıllı telefonlara her zamankinden daha fazla odaklandıklarını ve bu odaklanmanın rekabetçi olabilmesi için mobil işletmelerin öncelikli olması gerektiği gerçeği göz önüne alındığında haklı gösterildiğini belirtti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir